Norzatul Bazamah's FotoPage
Bajam Shah
By: Norzatul Bazamah Azman Shah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Monday, 11-May-2009 02:25 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti M'sia : Gua Tempurung, Perak Darul Ridzuan

Br nak mulakan pengembaraan
My youngest sister & husband
Busu posing di depan gua
View all 15 photos...
Hi!!!!.... Tgh boring budak2 dah start cuti sem nih...So, ada la free time tuk wat keje2 yg gile2 nih...hahahahaah...

Hmmm...ada sesape yg pernah g GUA TEMPURUNG? The biggest cave in Asia... Aku nie org Perak.. malu lak rasenyer kalau xg gua tuh..nanti ada sesape tny xtahu laks...hehehe... Tp mesti ada ramai lg member kite yg asal Perak xg lg ke sana...hahahaha....Jgn mare... Best la g masuk gua...xmacam Gua Telinga (kat Tmn Negara Pahang), gua Tempurung dia besar giler....xpayah nak merangkak masuk ke dlm gua. Kalau gua Telinga...hush...serik aku nak masuk lg...kena merangkak masuk ke dlm gua tuh sampe habis bj kene tahi kelawar...& worst...jalan keluar dia sebesar peha aku jek....hahahaah....korang bayangkan la...

Tp penat la masuk gua tuh...kene naik tgga setinggi 4 tgkt bgnan kot....giler!!!
Kalau ada yg nak ajak aku masuk lg kirim salam la...aku tggu kat luar gua jela...hihihi...


Thursday, 7-May-2009 02:40 Email | Share | | Bookmark
Bercuti di Bandung, Indonesia with my lovely MUM....

Dr Airport Sukarno-Hatta, Changkerang Jakarta
Bandar Jakarta waktu malam
Pagi2 lg peniaga dah tggu depan hotel
View all 11 photos...
Hi...semua...lama xtulis dlm fotopages nih...Bz ngan hal2 perpindahan dr UiTM Perlis ke UiTM Melaka. So...latest news from me...g bercuti ke Jakarta-Bandung pada 24-27 April 2009 hari tuh.
Bercuti + shoping2 di sana...heheheh....

Kami mendarat di Airport Suharto-Hatta Jakarta pukul 5 pm (4pm waktu M'sia). Lepas makan, kami bergerak ke Bandung melalui h/way selama 3jam perjalanan.Dok 2 hari di sana. Best gak la g sana tp best tuk shoping je la...murah2 giler barang2 dia. Tempat yg best tuk shoping adalah di PASAR BARU, Bandung. Ada mcm2 brg cam telekung, tudung2, tekstil dan yg paling best ialah jeans & handbag jenama international ada dijual dgn harga yg sgt murah. ORIGINAL tau!!!
Rase nak g lg nanti tuk shoping jek coz ari tuh g cam xpuas shoping. Masa yang diberi terhad. Aku & mak selalu jd org yg paling last naik bas sampai geng2 kampung bising. heheheeh.....
Ada satu lg tempat shoping iaitu di Jalan Riau. Byk factory outlets kat ctu. Uniknya di sana adalah outlets tersebut menggunakan bekas rumah Dutch dulukala. Sume brg2 original seperti baju2, jeans, h/bag, kasut dll dijual. Tp kami xsempat g coz masa dah xde. Huhuhuhu.... Tp nasib xg..kalau tak, melayang lg la RM. hehehehe....

Then...kami g ke TANGKUBAN PERAHU. Lokasi dia di puncak gunung berapi. Pernah meletup ratusan tahun dulu. So, tinggal kesannye je...Berbentuk kawah yang sgt besar. Laharnya telah jadi hitam berkilat yg sgt cantik. (Nanti aku uploadkan gambonyer yek).

3rd day...kami balik ke Jakarta. Shoping lak lg di MANGGA DUA tp xbest sgt berbanding di Psr Baru & org2 nyer lak cam sombong jek. Org2 di Bandung mesra2 & cantik/hensem2 lak tuh...hahahaha...Then, kami tido 1 mlm & bertolak balik M'sia pg esoknyer....
Mak aku suka betul g sana....Rase nak bwk dia & ahli keluarga yg lain next time...Mesti lg best & meriah g ngan family.


Tuesday, 20-May-2008 05:58 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti di Kedah

Saujana mata memandang
ngan rehan di tepi sawah
kali terakhir bersama Latio rehan
View all 16 photos...
Al-kisahnya, ada seorang member saya nie nak berpindah ke UiTM Machang Kelantan. So, nak spend time sama2 wat kali terakhir di sini. Kami memutuskan utk berjalan2 di sekitar Alor Star. Destinasi pertama kami ialah MAKAN!! Kene isi perut dulu baru best jalan2. Hihihi.... Destinasi ke-2 ialah ke Muzium Padi di Gunung Keriang. Muzium ini adalah ilham dr Tun Dr Mahadhir sendiri. Best la coz dia wat cam kita berada di atas Gunung Keriang & boleh lihat sawah bendang serta kampung2 sekitarnya. Macam real sangat...Then, kami g makan di Restoran Berpusing Menara Alor Star. Mahal tp boleh tahan la makanannya. Gaya makan kat hotel gitu... hehe... Pastu kami g ke Rumah kampung Dr Mahadhir. Sejarah dia & family suma ada di situ. Then, kami bergerak ke Kota Kuala Kedah. Kat sana ada sejarah zaman portugis membina kubu mereka. Lastly, makan lagi!!!...Kali nie kami makan plak Laksa Kuala Kechai Kedah. Nyum..nyum... OK gak la....Tp lain skit ngan laksa penang coz dia ada tambah kelapa goreng... Kepada Cik Noorihan, ini adalah kenangan terindah tuk kita...Huhuhu.. Adios rehan...


Tuesday, 25-Mar-2008 02:27 Email | Share | | Bookmark
My 1'st nephew

Aqil ngan We dia
Kuat fikir dia nih
Sedu sedan
View all 4 photos...
This is my first nephew!! Born on 3rd February 2008. Add 1 more Aquarian in my family..So sweet with his dimple...I love it!!! hihihi... Namanye Muhammad Aqil Bin Muhammad Zul Habri. Ada rupa makngah cik nyer tak??


Wednesday, 19-Mar-2008 01:28 Email | Share | | Bookmark
Bercuti di Chiang Mai --> Bangkok..

HotSpa Spring
Bunga dr sabun dlm tempurung
HandMade dr perkampungan LaHu
View all 21 photos...
Pada 16 - 22hb Disember 2007 hari tu, aku g bercuti di Chiang Rai, Chiang Mai & Bangkok, Thailand.... Best gak la pegi sana lebih2 lagi di Chiang Rai & Chiang Mai...Cuaca dia sejuk dlm 19-20 degrees..Permandangan yang cantik lg nyaman berbanding Bangkok... Bangkok cam KL jek...sesak! Tp yg lagi best pada pandangan org yg simple mcm aku nih ialah NIGHT MARKET dia. 6 hari di sana, aku g 5 night market yg berlainan di sekitar 3 bandar di Thailand tuh... Macam2 barang 'hand made' yg dijual. Sape yang suka hand made macam selendang, blaus + seluar, hiasan2 umah & diri...boleh la datang ke Chiang Mai & Chiang Rai... Aku bershopping habis kat sana. Kalau kawan2 yg sukakan 'GEM STONE' mcm jed & kristal, kat Thailand byk design yg cantik2 & menggiurkan...hehehe... So, g la bercuti kat sana, duit dia xjauh beza ngan kita sebenarnya walaupun RM10 = 100 baht dia.


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net